Mme Zsazsa & Jonge Sla

Wat denkt ge: gij de recepten, ik de tuin en Els de foto’s?

Een tijdje geleden kocht ik het boek De moestuin van Mme Zszsa. Kim Leysen en Dorien Knockaert vertoefden een jaar lang in de moestuin van Mme Zsazsa. Ze zouden er elke week samenkomen en oogsten wat de natuur in petto had. Dorien kookte er in een woonwagen op een versleten gasfornuis en op gevoel. Els Menten legde alles vast met haar camera en zo ontstond een prettig, culinair moestuinboek met groentefiches en recepten. Deze dames ademen groenten en lekker koken uit. Bijna letterlijk.

Eten wat de natuur ons biedt

In de zomer van 2015 besloot ik mijn eigen Buurderij te starten. Wat is er nu (h)eerlijker dan lokale producten kopen van boeren uit je eigen streek? Via de website (www.boerenenburen.be) vul je je winkelmandje met lokaal lekkers en twee dagen later haal je je bestelling af tijdens de wekelijkse pop-up boerenmarkt waar de boeren aanwezig zijn om hun producten aan de klanten te bezorgen. Het aanbod groeit mee met de seizoenen en dus eet ons gezin enkel wat er op het moment zelf aangeboden wordt. Een appeltje, da’s duidelijk wat je daarmee kan doen: uit het vuistje, gebakken op de boterham, in de oven met een laagje crumble erover, … Maar voor sommige (vergeten) groenten kruip ik dus met mijn neus in het moestuinboek van Mme Zsazsa om inspiratie op te doen.

Dat ze vereerd zijn

Toen ik Kim en Dorien vroeg of ik naar hun moestuinboek mocht verwijzen om wat recepten voor te stellen bij het aanbod van Buurderij Wommelgem, kreeg ik een positief antwoord: tuurlijk mag je je baseren op ons boek. We zijn vereerd! Awel, ik ook!

Herfst

Kruidenkorst met hazelnoten

Winter

Lente

Zomer

Meer info:
Kim Leysen aka Mme Zsazsa
Dorien Knockaert aka Jonge Sla
Els Menten aka Elza D.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s